Jeroen: ‘Werken op afstand biedt meer kansen dan gedacht’

Door de uitbraak van het coronavirus zijn we in een stroomversnelling terechtgekomen als het gaat om tijds- en locatieonafhankelijk werken. Dat is niet alleen van invloed op de manier van werken binnen je eigen organisatie, maar zet mogelijk ook de manier van werken met andere dienstverlenende partijen in een ander daglicht.

Thuis net zo productief als op kantoor

Als leidinggevende moet je, als een echte Van Gaal, zorgen dat je een goed en gebalanceerd team om je heen verzamelt. Zet mensen daar in waar ze kunnen schitteren, zorg dat ze goed kunnen samenwerken, en het resultaat zal ernaar zijn. Maar dat team hoef je natuurlijk niet, à la Louis himself, fysiek om je heen te verzamelen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die thuis werken net zo productief zijn als op kantoor, mits ze natuurlijk over een goede, rustige werkplek beschikken.

Focussen op je corebusiness

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor eigen medewerkers. Ook dienstverlening door derden werkt vaak prima op afstand. Zeker in een tijd als deze, waarin je je als ondernemer meer dan ooit wilt focussen op je corebusiness, is het een prettig idee dat je voor ondersteunende diensten hulp op afstand in kun schakelen en dat dat net zo naadloos werkt als wanneer je bij elkaar over de vloer komt. Sterker nog: het scheelt beide partijen een hoop reistijd en het is lekker snel schakelen als je iemand even snel virtueel te hulp kunt roepen als de nood aan de man is.

Eigen en dichtbij

Zo rapporteerden diverse zakelijke dienstverleners in april van dit jaar al dat hun dienstverlening gewoon doorgaat, coronacrisis of niet. En dat geldt zeker niet alleen voor ICT-dienstverlening. Ook het verzorgen van opleidingen of het verlenen van HR-diensten zoals talentmanagement, werkplekondersteuning, HR-advies, beoordelings- en beloningsbeleid of werving en selectie gaat prima op afstand. Tegelijkertijd kan dat zodanig ‘eigen’ en dichtbij voelen, dat het is alsof je eigen afdelingen die zaken voor je regelen. Dus ja, de uitbraak van COVID-19 zorgde ervoor dat we verplicht waren onze manier van werken te herzien. In de praktijk blijkt dat ook voor nieuwe mogelijkheden te zorgen en komt outsourcen een stapje dichterbij.

Meer weten?

Jij bent in business omdat je iets hebt toe te voegen aan deze wereld. Om je te kunnen focussen op jouw corebusiness, is het fijn als je een goed team van sterspelers om je heen kunt verzamelen. Onze experts zijn van die sterspelers! Sterspelers die in business zijn om jou optimaal te ondersteunen. Met onze vakkennis op gebied van Personeel & Organisatie, Gebouw & Omgeving helpen we jou graag je organisatie te laten bloeien en groeien, ook op afstand.

Meer weten over DION Groep? Neem gerust contact met mij op via mail, of bel naar 0523 – 208110. Ik vertel je er graag meer over.

Hartelijke groet,

Jeroen Broeknellis
Algemeen directeur DION GroepWerken op afstand biedt meer kansen dan gedacht