Werken bij DION

Met circa 100 collega’s werken we dagelijks aan het creëren van ‘symbiose’: het leveren van meerwaarde door onze collectieve kennis te delen. Met collectieve kennis bedoelen we álle kennis en kunde die onze medewerkers hebben van hun vakgebied, de markt en van diverse processen. Individuele kennis en ervaringen van onze medewerkers die dag in, dag uit met onze klanten bezig zijn. Zij kennen de markt, zij weten wat er anders, sneller of beter kan. Zij zijn de oren en ogen van onze organisatie. Daarom benutten we elkaars inzicht en leveren we meerwaarde door kennis te delen en vooral door gewoon te doen!

Over ons

DION Groep bestaat uit meerdere Business Units (en participaties). Deze BU’s zijn grotendeels gevestigd in één gebouw aan de Kellerlaan in Hardenberg. Ook zit er een deel aan de Bruchterweg (op het Wavin terrein, ‘de overkant’) en we hebben tevens een vestiging aan de Aagje Dekenstraat in Zwolle. In de praktijk voelen onze BU’s als verschillende ‘afdelingen’ binnen één organisatie. Deze BU’s zijn elk verantwoordelijk voor hun eigen omzetdoelen en hebben elk hun eigen specialisme/expertise. Het hebben van diverse specialisaties brengt diverse personen met zich mee. Dit maakt dat er ook uiteenlopende persoonlijkheden in onze organisatie werken en er eigenlijk niet een zeer uitgesproken bedrijfscultuur heerst. Wat we echter vaak horen is dat we een laagdrempelige organisatie zijn, waarin alles bespreekbaar is en waar een zeer servicegerichte instelling heerst. 

Meer dan alleen werk

DION telt ongeveer 100 medewerkers. Onder onze mensen zijn veel sportievelingen. Mede daarom zijn we hoofdsponsor geworden van de ‘DION Triathlon Hardenberg’. De DION Triathlon is een jaarlijks terugkerend evenement waar we in 2015 mee zijn gestart als hoofdsponsor en tevens jaarlijks actief meehelpen met de organisatie. Naast sportieve activiteiten hebben we een aantal jaren geleden ook ons eigen ‘DION Zomer Festival’ gehouden (een familiefeest voor al het personeel en hun gezin). Ook sluiten we doorgaans elk jaar af met een gezellig eindejaarsfeest op locatie en beginnen we het jaar samen tijdens onze gezellige nieuwsjaarsbijeenkomst. 

We vinden het belangrijk om betekenisvol te zijn voor de maatschappij en hierin te investeren. Dit doen we door financieel bij te dragen aan goede doelen en door het sponsoren van mooie, regionale initiatieven. Maar dit doen wij natuurlijk ook door fysiek aanwezig te zijn bij diverse activiteiten. Zo zie je bijvoorbeeld jaarlijks een bedrijfsteam van ons terug bij de Hardenbergse Brunink Drakenbootrace en het Kangeroe Volleybaltoernooi.

Symbiose

Bij DION krijg je als individu de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door een opleiding naast je werk te volgen, maar ook door je functie zo vorm te geven zodat het meer bij jou als persoon en je kwaliteiten past. We hebben geen accountmanagers in dienst, omdat wij geloven dat ieder zelf kan bijdragen aan relatiebeheer. Een passend, gedegen advies kan tenslotte worden omgezet in verkoop.

We zijn er van overtuigd dat ons oorspronkelijke kernwoord ‘symbiose’ doorschijnt in werk en privé. Werk en privé kunnen elkaar namelijk prima versterken. De vaardigheden die je privé ontwikkelt, kunnen ook op je werkplek meerwaarde bieden en vice versa. Een goede balans is hierbij belangrijk. Door dit te benutten creëer je symbiose tussen werk en privé. Onze flexibele werktijdenregeling draagt hier positief aan bij.

Onze werkzaamheden

Omdat DION als groep vele specialiteiten in huis heeft, kunnen we ons best voorstellen dat het soms lastig is om hier als buitenstaander een goed beeld van te krijgen. Eigenlijk verzorgen we kortweg zowel personeels- als technische oplossingen, waarvoor we 2 concepten gebruiken: ‘Personeel & Organisatie’ + ‘Gebouw & Omgeving’. Onder deze concepten vallen meerdere BU’s.

Het team van DION Salarisbureau en DION HR Advies ondersteunt bedrijven op het gebied van salaris- en personeelsadministratie, roosterplanning en natuurlijk álles rondom HR advies. DION HR EmplooJ adviseert bedrijven en medewerkers op het gebied van re-integratietrajecten, arbeidsdeskundige onderzoeken en assessments. DION Training & Ontwikkeling faciliteert opleidingen & cursussen, zoals bijvoorbeeld, BHV of VCA cursus of een opleiding tot preventiemedewerker. En DION HR Communicatie (voorheen DION Detacheringen) verzorgt werving & selectietrajecten + (arbeidsmarkt)communicatie voor diverse organisaties en biedt daarnaast mogelijkheden voor detachering.
Alle HR activiteiten hebben we tevens gebundeld onder de naam ‘DION HR Services’: www.dionhrservices.nl.

DION Arbo en Milieu adviseert over arbo oplossingen, milieu en veiligheid én kan er ook voor zorgen dat bedrijven de juiste veiligheidscertificaten behalen én behouden. DION Pensioen Services adviseert werkgevers en ondernemers over alles met betrekking tot pensioen en ondersteunt daarnaast diverse pensioenfondsen. DION Vastgoed Support is onze vastgoedspecialist en weet alles op het gebied van het verbouwen en onderhouden van panden, tekeningbeheer en onderhoudsplanningen. DION Industrie Support bestaat uit vakmannen die het beheer en onderhoud verzorgen van infrastructuren. Ook houden zij zich bezig met energiemonitoring en warmte- en koudeopslag voor bedrijven(terreinen). Daarbovenop hebben we onze eigen (financiële) administratie & ICT afdeling.

Wij hechten allemaal veel waarde aan persoonlijk contact met onze relaties. Wij willen het verschil maken door oprechte betrokkenheid te tonen en onze te verdiepen in elke organisatie. Daarom staan we dagelijks klaar met het beste advies, passende begeleiding en goede (maatwerk)oplossingen voor tal van verschillende organisaties!

Werken bij DION

Denk jij je talent in te kunnen zetten bij 1 van onze BU’s? Leuk! Dan komen we graag op met jou in contact. Stuur je cv naar DION HR en laat ons weten wie je bent, waar je goed in bent, gelukkig van wordt én wat je voor de toekomst graag bij ons zou willen bereiken. Wellicht hebben we dan op korte of langere termijn contact. Uiteraard gaan we geheel vertrouwelijk met de door jou verstuurde informatie om.