Blog: ‘Samen komen we verder.’Dat de coronacrisis zwaar is, staat als een paal boven water. Maar het lijkt er ook op dat we hier als samenleving sterker uitkomen, zo beweert Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in het AD. Jeroen Broeknellis, Directeur van DION Groep, sluit zich hier helemaal bij aan. Samen komen we verder, is zijn devies. In deze blog vertelt hij waarom.

Saamhoriger en praktischer

De wereld kent een nieuwe werkelijkheid en het lijkt erop dat die blijvend is. Er is een groot gevoel van saamhorigheid maar ik denk ook dat de wereld praktischer aan het worden is. Zo heb ik het altijd heel belangrijk gevonden bij zakelijke bijeenkomsten elkaar in levenden lijve te ontmoeten, elkaar in de ogen te kunnen kijken. Dat is nog steeds heel belangrijk, maar alle moderne communicatiemiddelen maken het ook wel heel eenvoudig om snel te schakelen. Natuurlijk moeten we elkaar blijven zien om die voeling met elkaar te houden, maar dat hoeft echt niet elke keer. Microsoft Teams bijvoorbeeld is in heel veel gevallen een prima alternatief.

Focus op je kerntaken, ook in crises

Samen komen we verder, dat is al sinds jaar en dag het devies van DION Groep. Wij geloven dat een organisatie en haar mensen pas écht kunnen groeien en bloeien als ze zich kunnen focussen op hun kerntaken. Ook in deze crisis merken we weer hoe belangrijk dat is. Zo zien we bijvoorbeeld dat organisaties waar eerder is nagedacht over crisismanagement en waar businesscontinuity-plannen met de bijbehorende protocollen en procedures in de la lagen te wachten, veel makkelijker omgaan met deze crisis. Het is net als een vluchtroute. Als je daar vooraf niet over hebt nagedacht en geen maatregelen voor hebt getroffen, is het echt heel lastig om de uitgang te vinden als er brand uitbreekt.

Als een pitcrew bij een autorace

Ik vergelijk DION Groep weleens met een pitcrew bij een autorace. De een verwisselt de banden, de ander vervangt onderdelen, een derde tankt brandstof bij en een vierde deelt signalen met de coureur via het pitbord. Elk crewlid helpt de coureur – de ondernemer – bij het leveren van zijn beste prestatie. Maar dat kunnen ze alleen zo goed doen omdat ze exact weten wat hun taak is, hoe ze optimaal kunnen bijdragen. Als zij maar iets doen, kun jij als ondernemer nog zo’n Max Verstappen zijn, maar dan is de kans groot dat je van het parcours raakt en tussen de autobanden belandt.

Luisteren

Onze mensen weten wat luisteren is, niet alleen als het crisis is, maar altijd. We zetten onze jarenlange ervaring en expertise op gebied van personeel, organisatie, gebouw en omgeving graag in om ondernemingen en hun mensen te laten groeien en bloeien. Die ervaring en expertise gaan hand in hand met eerlijkheid, nuchterheid en doortastendheid. Samen komen we verder, daar staan we al jaren voor, en daar staan we ook in de wereld van morgen voor. Daar ben ik niet alleen apetrots op, ik geloof er ook heilig in dat dat precies is wat de wereld nodig heeft.

Getriggerd?
Wil je eens vrijblijvend verder praten over wat DION Groep voor jou als ondernemer of manager kan betekenen? Nu of in een later stadium? Neem gerust vrijblijvend contact met me op via Jeroen.Broeknellis@dion.nl. Ik denk graag met je mee, op anderhalve meter of via een van onze moderne communicatiemiddelen.