Met de juiste samenwerking kom je tot het beste resultaat

Als ondernemer of leidinggevende heb je graag alles onder controle. Maar dat is niet hetzelfde als zelf alles doen. Leg de juiste zaken bij de juiste mensen neer, geef richting en focus en zorg voor goede samenwerkingsverbanden. Zo kom je tot het beste resultaat.

Wees een Van Gaal

We schreven het al in een eerdere blog: ieder heeft z’n kwaliteiten. Dat betekent dus dat je als leidinggevende moet zorgen dat je een goed en gebalanceerd team om je heen verzamelt. De een is nu eenmaal een echte Cruijff en blinkt uit als aanvaller op het middenveld, de ander is eerder een Messi die schittert op een rechtsbuitenpositie. Zoek als een echte Van Gaal de kwaliteiten die je nodig hebt, en breng die samen in een superteam. Of dat nu gaat om je medewerkers, om leveranciers of om andere partijen waarmee je zakendoet, het effect is hetzelfde. Hoe meer je mensen daar inzet waar ze kunnen schitteren en hoe beter je ze onderling laat samenwerken, hoe beter het resultaat.

Focus

Van Gaal had immers ook nooit zeven landskampioenschappen op zijn naam kunnen zetten door steeds zelf op z’n Kickers het veld te betreden en een wedstrijd mee te gaan trappen. De UEFA Cup, de Champions League, de Europese Super Cup heeft hij op zijn naam kunnen schrijven door trainer te zijn, in de dug-out te zitten – als hij zich kon beheersen tenminste – en sturing te geven aan de mensen op het veld. Zo bepaal ook jij, door focus en richting aan te geven, de koers. Doe vooral niet alles zelf, maar zorg voor de juiste mensen en goede samenwerkingsverbanden.

Ieder z’n vak

Zo kan ik zelf op juridisch vlak een heel eind komen. Maar als ik snel en effectief te werk wil gaan, vertrouw ik op onze huisadvocaat. Voor onze socialmediastrategie huren we een partij in, die zorgt dat onze kwaliteit het beste naar voren komt, voor elk kanaal op de juiste manier. Focus op dat waar je goed in bent, durf te erkennen dat anderen bepaalde dingen beter kunnen en leg het dan ook bij een ander neer. Geef verantwoordelijkheid en vrijheid, maar vraag om resultaat. Wedden dat ook jij regelmatig uit de dug-out springt?

Meer weten?

Jij bent in business omdat je iets hebt toe te voegen aan deze wereld. Dan is het fijn als je een goed team van sterspelers om je heen kunt verzamelen. Onze experts zijn van die sterspelers, die in business zijn om jou optimaal te ondersteunen. Met onze vakkennis op gebied van personeel, organisatie, gebouw en omgeving helpen we je graag je organisatie te laten bloeien en groeien. Meer weten? Neem gerust contact met ons me via mail of bel naar 0523 – 208110.

Hartelijke groet,

Jeroen Broeknellis