Ga aan de slag met de juiste HR oplossing

Werknemers die elke dag het beste van zichzelf geven en bijdragen aan het succes van een organisatie is geen vanzelfsprekendheid. Het vergt continu werken aan alle factoren die ervoor zorgen dat iemand zich aan een organisatie wil verbinden en zich verbonden blijft voelen. Maar wat als bepaalde zaken even of al een ruime tijd niet lekker lopen? Over welke problemen praten we dan? Of moeten we ons dan vooral focussen op oplossingen? Wat ons betreft dat laatste. Door te investeren in oplossingen en deze uit te besteden bespaar je jezelf tijd én haal je kennis van buitenaf, de markt, naar binnen bij je eigen organisatie. Ga eens voor die frisse blik en laat DION HR jouw wegwijzer zijn. Met DION HR bieden we namelijk diverse oplossingen voor het krijgen & behouden van een optimale HR cyclus. Misschien wel middels een route zoals je deze zelf nog niet eerder hebt gevolgd. Ik ben benieuwd… Waar sta jij? 

Problemen?
Of het nu gaat om directie, managers en/of medewerkers; mensen weten HR vraagstukken soms vrij makkelijk te problematiseren en daar moeten we eigenlijk van af.  HR is er als specialisme namelijk niet voor problemen, maar voor het bieden van de juiste oplossing! Precies zoals andere expertises ook financiële of ICT oplossingen bieden. En dat doen we niet alleen onderweg (bijvoorbeeld bij “pech”), maar ook bij de start, een afslag of bij de finish; structureel of tijdelijk.

Herkenbaar?
Problemen zijn vaak zichtbaar in de praktijk en wat kost het directie, managers, medewerkers en klanten soms moeite om ze zelf op te (willen) lossen. Vaak blijven dingen sudderen, onder het mom van ‘het gaat nog wel, we moeten besparen, we redden het wel, dit kan later wel, een functieprofiel wordt toch nooit gebruikt, etc..’ Je zal de volgende situaties vast herkennen:

■ Een (tijdelijk) tekort aan (flexibele) krachten op de HR afdeling;
■ Het functie-en/of  salarishuis is nog altijd niet op orde;
■ Een haperende gesprekscyclus;
■ Een (nieuwe) medewerker voldoet (toch) niet aan de verwachting;
■ Een leidinggevende die het team maar niet weet te motiveren;
■ Een te hoog ziekteverzuim..

Iedere dag dat we deze problemen niet aanpakken, kost geld, maar helaas ook een dosis motivatie. Een vraagstuk dat niemand toebehoort of niet actief wordt opgepakt door management en/of HR levert gewoonweg kosten en/of frustraties op. Conflicten blijven daardoor bijvoorbeeld onnodig sluimeren, zaken worden niet goed of niet tijdig gecommuniceerd, werkdruk loopt op, werving & selectie procedures stagneren of resultaten lopen terug..

Als je als organisatie circa 100 medewerkers in dienst hebt, dan is elk procent dat het ziekteverzuim te hoog is al een enorme kostenpost op jaarbasis. Misschien zelfs wel meer dan dat je je realiseert. Slecht verzuimmanagement of niet-constructieve gesprekken tussen manager en medewerkers raken helaas direct de resultaten van je organisatie en soms ook de motivatie en ontwikkeling van (andere) medewerkers. Zonde en onnodig, want eigenlijk hoeven de hiervoor genoemde problemen er niet te zijn als je (tijdig) investeert in passende HR oplossingen. 

Hoe kun je het oplossen? 
■ Door vaste, tijdelijke en/of flexibele capaciteit toe te voegen aan de HR afdeling, (tijdelijke) HR expertise op maat die de (tijdelijke) problemen oplost en (mee)bouwt aan toekomstbestendige processen.
■ Door het inrichten (of vernieuwen) van een goed, up to date functiehuis en het maken van passende functieprofielen, met een bijpassend salarishuis en duidelijke arbeidsvoorwaarden. 
■ Door te zorgen voor een optimale interne communicatie, medewerkers te informeren, te blijven motiveren, oprechte betrokkenheid te creëren en de juiste mensen aan je te (blijven) binden. 
■ Door je verzuim goed te managen, actief te coachen en loopbaangesprekken te voeren. En door te investeren  in ontwikkeling, om zowel managers als medewerkers op een positieve wijze in beweging krijgen en te houden. 
■ Maar ook door te zorgen voor een correcte salarisadministratie, te zorgen dat een medewerker zelf een bijdrage kan leveren aan actuele personeelsadministratie en door deze bijbehorende systemen zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat een HR medewerker of afdeling uiteindelijk meer tijd gaat winnen voor andere, belangrijke zaken, zoals de mens (je kapitaal!).  

Kom je er zelf niet uit, of weet je niet waar je moet beginnen? 
Wij helpen je graag op weg als “navigator”, of je nu van onze diensten gebruik gaat maken of niet. Na een eerste gesprek kunnen we namelijk globaal in kaart brengen wat op dit moment de meest efficiënte HR oplossingen voor jou en je organisatie zouden kunnen zijn. Dit, zodat jij je als directeur, manager óf medewerker weer kan gaan focussen op je eigen werkzaamheden. Wij hebben namelijk alle expertise op het gebied van HR in huis, dus kunnen je ook een eerste allround advies geven, uiteraard kosteloos.

Alle nodige HR diensten & oplossingen onder 1 dak
DION HR fungeert als knooppunt waar aandachtspunten & oplossingen voor al jouw HR vraagstukken samenkomen. Met een multidisciplinair team werken we samen voor werkgevers én werknemers. Voor advies, communicatie, ontwikkeling of administratie. Voor uitvoering van 1 of meerdere opdrachten óf voor structurele ondersteuning ‘in huis’ of op afstand. Op vooraf afgesproken tijden en ook op de momenten dat jij het nodig hebt, want dat is efficiënter, goedkoper en kan bovendien op geheel flexibele basis! Aan welke HR diensten je daarbij onder andere mag denken? Aan het volgende:

Met DION HR zorgen mijn collega’s en ik er voor dat je als werkgever of werknemer zorgeloos kan meebewegen met alles wat de markt vraagt/biedt en met wat het beste werkt voor jou en je organisatie. Wat jou ook beweegt; wij bewegen met je mee en geven je de juiste richting. Eens kennismaken, ook om meer inzicht te krijgen in waar je staat en welke HR oplossingen er zijn? Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter en ik neem met plezier contact met je op. 

Hartelijke groet, Lucienne Prenger