Geslaagde samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Kwalitatief goede projecten aanbieden die aansluiten bij de praktijk, dát was het doel van het project ‘tekeningbeheer in het onderwijs’ die het Drenthe College, in samenwerking met DION Vastgoed Support (tekeningbeheer) en Harwig (installatie), heeft behaald!  

Met de samenwerking tussen Drenthe College en DION Vastgoed Support is er een mooi project tot stand gekomen: ‘tekeningbeheer in het onderwijs’. Hiermee konden wij de studenten van de opleiding bouwkunde op realistische wijze leren hoe je grip kunt krijgen op gebouwen en installaties door onder andere goed tekeningbeheer. Een leerzame eindexamenopdracht waar de studenten daadwerkelijk een bijdrage aan hebben geleverd, één waarbij ze zelf ook het eindresultaat konden zien. Hiervoor is vestiging Cicero in Assen als praktijklocatie gehanteerd. Voor deze locatie zijn we momenteel bezig om alle installatietekeningen op orde te brengen in samenwerking met Harwig Installatietechniek.

Gezamenlijk hebben wij de studenten begeleid om hen de inhoudelijke verbeteringen te laten zien en te laten uitvoeren voor de Facilitaire Dienst. Voor de studenten van eerdere leerjaren begon dit bij het in kaart brengen van de actuele status van het gebouw, waarbij de bestaande digitale tekeningen als uitgangspunt dienden. Vervolgens controleerden zij op locatie de tekeningen en verwerkten de aangetroffen verschillen. Deze verschillen zijn vervolgens uitgetekend waarbij wij, DION Vastgoed Support, de tekentechnische ondersteuning gaven. Het resultaat was een actuele en betrouwbare gebouwtekening.

Een mooie, unieke samenwerking waarbij de studenten van het Drenthe College een praktijkopdracht vanuit het bedrijfsleven in het onderwijs hebben ingevuld!