Even kennismaken: Janneke Knegtering

Per 1 maart ben ik gestart bij DION groep als HR Professional. Ik ben nu enkele weken onderweg, maar het voelt al helemaal vertrouwd.

Ik ben geboren en getogen in Coevorden en woon er ook nog steeds. Na de HAVO ben ik de opleiding Personeel en Arbeid gaan doen. Iets doen met de combinatie organisatie en de medewerkers die er werken, leek me erg leuk. Na deze opleiding ben ik ook meteen in het werkveld terecht gekomen. Ik heb een lange tijd gewerkt in Dierenpark Emmen, later WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en ATLAS Theater. Eerst als HR adviseur, waarbij ik me vooral bezighield met de operationele HR taken, zoals werving & selectie, onboarding, verzuim, arbeidsvoorwaarden en training en opleiding. Later als Manager HR, waarbij ik me vooral op strategisch vlak bezighield, waaronder cultuurveranderingstrajecten, leiderschap en reorganisaties.

Na 15 jaar werken voor zo’n bijzondere organisatie, werd het voor mij tijd om mijn vleugels uit te slaan. Binnen DION kwam er een functie vrij als HR professional. Voor mij een mooie kans om mijn kennis en kunde in te zetten bij verschillende organisaties in plaats van te werken voor één organisatie.

Ik vind het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik ben enthousiast en heb een positieve en gastgerichte instelling. Een goede relatie opbouwen met mijn gesprekspartner vind ik heel belangrijk. Ik zie mezelf als een motivator en vind het leuk om met mensen te werken en ervoor te zorgen dat mensen het binnen hun organisatie leuk hebben, zodat de organisatie daardoor maximaal rendement haalt. Ik ben dan ook een voorstander van holocratisch leiderschap.

Ik kijk ernaar uit om in contact te komen met organisaties en daarin ondersteuning te bieden gericht op HR. Heb ik je interesse gewekt, dan kom ik graag in contact met je via mijn mail janneke.knegtering@dion.nl