Brengt jouw pitcrew je naar jouw doel?

Elke onderneming heeft een aantal ondersteunende diensten. Onzichtbaar, maar oh zo belangrijk. Zorg dat ze als een pitcrew op elkaar zijn afgestemd zodat jij je kunt focussen op wat je moet doen: als winnaar uit de bus komen.

Onzichtbaar maar onmisbaar

De ondersteunende diensten van jouw onderneming zijn voor de buitenwereld vaak behoorlijk onzichtbaar. Toch zijn ze essentieel voor de kwaliteit en snelheid van je bedrijfsvoering. Of het nu gaat om het werven van nieuw talent of het ontwikkelen van bestaand talent, om je salarisadministratie, arbozaken, vastgoed- of infrabeheer, zonder al deze diensten ben je nergens. Het is de backbone van je organisatie!

Als een pitcrew bij een autorace

Ik vergelijk dergelijke diensten weleens met een pitcrew bij een autorace. De één ververst de olie, een ander verwisselt de banden, een derde vult de brandstof bij en een vierde deelt signalen met de coureur via het pitbord. Het is essentieel dat al die taken goed op elkaar zijn afgestemd. Als de een de olie op het juiste moment ververst, maar een ander vergeet een wiel te vervangen wanneer dat nodig is, dan kun je ervan uitgaan dat jij – de coureur – niet die felbegeerde eerste plaats gaat behalen. Elk crewlid moet precies weten wat zijn of haar taak is en wat de toegevoegde waarde van het team is. Alleen zo haal jij succesvol de eindstreep: jouw doel.

Creëer flexibiliteit om nieuwe paden in te slaan

De afgelopen maanden hebben we met z’n allen ervaren hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Dan heb ik het niet alleen over het op- en afschalen van de benodigde capaciteit, maar ook over het aanbrengen van veranderingen in de benodigde expertise en competenties. Als jouw ondersteunende medewerkers, jouw interne teams, zo op elkaar zijn ingespeeld dat je ze de volledige verantwoordelijkheid en vrijheid kunt geven, dan creëer je voor jezelf maximale flexibiliteit. Zo hoef je, als de nood aan de man is, niet per se in hetzelfde spoor te blijven rijden, maar kun je ook nog eens voor een andere route kiezen. Als jouw pitcrew zorgt dat alles gebeurt dat moet gebeuren, kun jij je focussen op wat je moet doen: je business draaiende houden en als winnaar uit de bus komen.

Meer weten?

Jij bent in business omdat je iets hebt toe te voegen aan deze wereld. Onze pitcrew is in business om jou daar optimaal bij te ondersteunen. Onze specialisten met vakkennis op gebied van personeel, organisatie, gebouw en omgeving helpen je graag je organisatie te laten bloeien en groeien. Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@dion.nl of bel naar 0523 – 208110.

Hartelijke groet,

Jeroen Broeknellis